En god forret, men kan også bruges som tilbehør til f.eks. fisk eller fjerkræ.
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
300 g hvide svampe
225 g risottoris
1 dl hvidvin
7½ dl hønsefond
1 bundt friske asparges, kan evt erstattes af frisk spinat
25 g revet parmesan
Olivenolie
Salt og Peber
Tilberedningstid: 45 min
Hak løg og hvidløg fint og skær de rensede svampe i skiver. Sauter først de 2 slags løg 2 min i lidt olie. Kom svampene ved og sauter til de er møde. Skyl risene under koldt vand, kom dem i gryden og vend rundt til de er “klare”. Kom hvidvinen ved og rør til væden er suget op. Tilsæt så fond af flere omgange – lad risene optage al væden, før der igen tilsættes ny, og rør jævnligt. Skyl aspargene (eller spinaten) godt og rør dem i den møre risotto sammen med parmesanen. Smag til med salt og peber og server straks.
Kilde: skagenfood.dk